Жодних гормонів і антибіотиків у курячому м’ясі: ось як їх позбутися
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 56193
Вам знадобляться лише бюджетні "помічники"
Куряче м’ясо – один із найбюджетніших і найпростіших у приготуванні продуктів. Це основа для хрустких відбивних, ніжних котлет та різноманітних салатів. Курячі гомілки можна смачно запікати, а крила — смажити.
Чи не впевнені в якості магазинного м’яса? Разом із FoodOboz розповімо, як правильно його приготувати, щоб у курці не залишилося антибіотиків та гормонів.
Як позбутися гормонів та антибіотиків у курці
Спочатку ретельно потрібно помити тушку і видалити всі внутрішні органи, навіть якщо курку потрошили. Вся річ у тому, що у внутрішній частині накопичується більшість токсинів.
Також варто позбавитися шкіри, а м’ясо — замочити в розчині з води з сіллю та лимонним соком. Для приготування розчину розчиніть 3 — 4 столові ложки солі в літрі води, додайте пару столових ложок лимонного соку. Все ретельно перемішайте та викладіть м’ясо в розчин на кілька годин. Далі потрібно злити рідину та залити новим розчином з таких же продуктів.
Прибрати з м’яса хімію допоможе мінеральна вода. Потрібно залити нею куряче м’ясо та залишити на кілька годин.
З купленої курки не варто варити бульйон або суп — більшість антибіотиків і гормонів потрапить у воду. Якщо ви відварюєте таке м’ясо, першу воду потрібно обов’язково злити після закипання, залити м’ясо чистою водою і відварити. Це дозволить позбутися більшої частини шкідливих речовин.
Раніше ми розповідали, як правильно вибирати м’ясо. На вашому столі будуть найсмачніші м’ясні страви!