Робіть одразу подвійну порцію: такі стегенця сподобаються близьким та гостям

Читать на русском
Автор
6897
Стегенця виходять дуже соковитими, з красивою хрусткою скоринкою
Стегенця виходять дуже соковитими, з красивою хрусткою скоринкою. Фото 1000.menu

Процес маринування займає лише 15 хвилин, а решта — справа духовки

Іноді деякі страви, які готуються швидко і без проблем, найпершими зникають зі столів — настільки вони смачні. Як, наприклад, м’ясо з чорносливом або м’ясні оладки з хрусткою скоринкою.

Серед таких рецептів-знахідок є і рецепт стегенця, які готуються на "раз-два", а ефект такий, ніби над ними чаклували на кухні не одну годину. А поділилися їм на порталі "Ukr Story".

Як приготувати рум’яні стегенця

Інгредієнти:

  • стегенця — 1 кг;
  • часник — 5 зуб.;
  • сіль;
  • перець;
  • цукор — 1 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Часник нарізати тонкими пластинами і пересипати сумішшю із солі та чорного перцю.
  2. З внутрішньої сторони стегенець зробити глибокі надрізи і заповнити їх нарізаним часником.
  3. Повторити цю процедуру з іншими стегенцями, поперчити, посолити з усіх боків.
  4. У сотейник з товстим дном покласти цукор, додати 1 столову ложку води і на досить сильному вогні довести масу до кипіння.
  5. Як почнуть з’являтися великі бульбашки, зменшити вогонь до середнього.
  6. Коли цукровий сироп почне набувати золотистого кольору, відразу ж влити в сотейник холодну воду.
  7. Зняти сироп з вогню, залишити охолонути на 5 хвилин і залити ним стегенця.
  8. Запікати стегенця у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин, поливаючи залишками маринаду.
  9. Після цього зменшити температуру до 180 ° C і продовжувати запікати ще 20 хвилин.

А якщо ви любите м’ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку з хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом та просто з соусом.