Робіть одразу подвійну порцію: такі стегенця сподобаються близьким та гостям
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6897
Процес маринування займає лише 15 хвилин, а решта — справа духовки
Іноді деякі страви, які готуються швидко і без проблем, найпершими зникають зі столів — настільки вони смачні. Як, наприклад, м’ясо з чорносливом або м’ясні оладки з хрусткою скоринкою.
Серед таких рецептів-знахідок є і рецепт стегенця, які готуються на "раз-два", а ефект такий, ніби над ними чаклували на кухні не одну годину. А поділилися їм на порталі "Ukr Story".
Як приготувати рум’яні стегенця
Інгредієнти:
- стегенця — 1 кг;
- часник — 5 зуб.;
- сіль;
- перець;
- цукор — 1 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Часник нарізати тонкими пластинами і пересипати сумішшю із солі та чорного перцю.
- З внутрішньої сторони стегенець зробити глибокі надрізи і заповнити їх нарізаним часником.
- Повторити цю процедуру з іншими стегенцями, поперчити, посолити з усіх боків.
- У сотейник з товстим дном покласти цукор, додати 1 столову ложку води і на досить сильному вогні довести масу до кипіння.
- Як почнуть з’являтися великі бульбашки, зменшити вогонь до середнього.
- Коли цукровий сироп почне набувати золотистого кольору, відразу ж влити в сотейник холодну воду.
- Зняти сироп з вогню, залишити охолонути на 5 хвилин і залити ним стегенця.
- Запікати стегенця у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин, поливаючи залишками маринаду.
- Після цього зменшити температуру до 180 ° C і продовжувати запікати ще 20 хвилин.
А якщо ви любите м’ясо, рекомендуємо також приготувати свинячу вирізку з хрусткою золотистою скоринкою за рецептом "Телеграфа". Цю страву можна подавати на святковий стіл, їсти з іншими гарнірами, овочами, хлібом та просто з соусом.