Вас проситимуть додати ще: рецепт соковитої курячої грудки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5749
Така страва не залишить нікого байдужим
Готувати курячу грудку — просто та недовго, тому вона подобається багатьом. Утім, іноді м'ясо виходить сухим або жорстким. Французький шеф-кухар Жорж Пралюс запропонував рецепт соковитої курячої грудки, в якій зберігаються всі корисні речовини.
Як пише Shuba, вдалим варіантом буде приготування м'яса у вакуумі за температури, нижчої, ніж 100°С. Тоді у ньому збережеться волога, а отже — соковитість. До того ж у курці залишаться всі корисні речовини.
Інгредієнти
- Куряча грудка — 1 шт.;
- часник — 1шт.;
- мелена паприка — 1-2 ч. л.;
- соєвий соус — 2 ст. л.;
- оливкова олія — 1 ст. л.;
- чорний мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування
- Вимийте м'ясо, повитирайте паперовим рушником та поставте у зручну місткість. Внесіть туди оливкову олію, паприку, чорний мелений перець, подрібнений часник та соєвий соус.
- Якщо ви любите приправи, тоді додайте ті, які вам подобаються.
- Покрийте плівкою або кришкою і залиште маринуватися на всю ніч.
- Після цього курячу грудку (вона повинна бути холодною) завакуумуйте. Тоді покладіть його у мультиварку, додайте туди води, аби покрило пакет майже повністю. Варто обрати позицію "Мультишеф", температуру 65°С та час 70 хвилин.
- М'ясо витягніть з пакета. Воно буде, наче варене, але значно соковитіше.
- Якщо вам подобається, коли на курці є скоринка, тоді смажте його кілька хвилин на пательні або в грилі. Смачного.
Нещодавно "Телеграф" розповідав, як приготувати курку в ніжному вершковому соусі. Це не лише смачно, але й корисно, бо в курці міститься білок, а вершковий соус — зробить її соковитою та м'якою.