Вас проситимуть додати ще: рецепт соковитої курячої грудки

Читать на русском
Автор
5763
Приготування соковитої курячої грудки
Приготування соковитої курячої грудки. Фото Canva

Така страва не залишить нікого байдужим

Готувати курячу грудку — просто та недовго, тому вона подобається багатьом. Утім, іноді м'ясо виходить сухим або жорстким. Французький шеф-кухар Жорж Пралюс запропонував рецепт соковитої курячої грудки, в якій зберігаються всі корисні речовини.

Як пише Shuba, вдалим варіантом буде приготування м'яса у вакуумі за температури, нижчої, ніж 100°С. Тоді у ньому збережеться волога, а отже — соковитість. До того ж у курці залишаться всі корисні речовини.

Інгредієнти

  • Куряча грудка — 1 шт.;
  • часник — 1шт.;
  • мелена паприка — 1-2 ч. л.;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • оливкова олія — 1 ст. л.;
  • чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування

  1. Вимийте м'ясо, повитирайте паперовим рушником та поставте у зручну місткість. Внесіть туди оливкову олію, паприку, чорний мелений перець, подрібнений часник та соєвий соус.
  2. Якщо ви любите приправи, тоді додайте ті, які вам подобаються.
  3. Покрийте плівкою або кришкою і залиште маринуватися на всю ніч.
  4. Після цього курячу грудку (вона повинна бути холодною) завакуумуйте. Тоді покладіть його у мультиварку, додайте туди води, аби покрило пакет майже повністю. Варто обрати позицію "Мультишеф", температуру 65°С та час 70 хвилин.
  5. М'ясо витягніть з пакета. Воно буде, наче варене, але значно соковитіше.
  6. Якщо вам подобається, коли на курці є скоринка, тоді смажте його кілька хвилин на пательні або в грилі. Смачного.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як приготувати курку в ніжному вершковому соусі. Це не лише смачно, але й корисно, бо в курці міститься білок, а вершковий соус — зробить її соковитою та м'якою.