Трохи м'яса, гриби та крашанки, що залишились: близькі не здогадаються, що ви готуєте олів’є

Читать на русском
Автор
Незвичайний олів’є з яловичиною та грибами
Незвичайний олів’є з яловичиною та грибами. Фото shuba.life

Відмінний спосіб використовувати яйця

Після Великодня залишилися варені яйця та не хочеться їх викидати? Найкращий спосіб використовувати їх – олів’є.

Однак, ми пропонуємо приготувати не класичний салат, а трохи змінити інгредієнти. Наприклад, замість звичної вареної ковбаси ми додамо яловиче м’ясо та гриби. На смак до салату також можна додати інші інгредієнти, наприклад, зелений горошок, майонез замінити сметаною або йогуртом. Такий варіант за рецептом "Добрих новин" обов’язково сподобається вам та вашим близьким.

Як приготувати олів'є з яловичиною та грибами

Інгредієнти:

  • 300 г яловичого м’яса;
  • 200 г свіжих грибів (шампіньйони, лисички, білі);
  • 4 картоплини;
  • 3 моркви;
  • 3 варені курячі яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 банка зеленого горошку;
  • 1 банка маринованих огірків;
  • майонез, сіль та перець до свого смаку;
  • зелень для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо яловичину у підсоленій воді до готовності. Даємо охолонути та нарізаємо маленькими кубиками.
  2. Миємо, чистимо та дрібно нарізаємо гриби. Обсмажуємо їх разом із подрібненою цибулею на сковороді до золотистості.
  3. У мундирі відварюємо картоплю та моркву. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо маленькими кубиками.
  4. Варені яйця чистимо від шкаралупи та нарізаємо дрібними кубиками. Також подрібнюємо і мариновані огірки, а із зеленого горошку зливаємо рідину.
  5. У мисці змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Прикрашаємо зеленню та подаємо салат до столу.

З варених яєць, що залишилися, можна також приготувати ще один пікантний салат. Він сподобається і дорослим, і дітям.