Секретна італійська формула допоможе зварити ідеально будь-які макарони: тонкощі, які не дадуть продукту злипнутись

Читать на русском
Автор
Так гарнір точно вдасться смачним
Так гарнір точно вдасться смачним. Фото uaportal.com

Секрети смачних макаронів

Ми розповідали, як просто можна почистити рибу від луски. Тепер ділимось секретом, з яким можна ідеально приготувати макарони.

Це універсальний і для багатьох улюблений гарнір, що готується дуже швидко. Однак дуже часто кулінари скаржаться на те, що вони переварюються злипаються. Щоб цього не трапилось, а процесі варіння потрібно пам’ятати про деякі правила. Розповідаємо про них разом з Pixelinform.

Як правильно варити макарони

Дуже важливий момент — висипати макарони потрібно у киплячу воду. Від цього залежить те, наскільки вдалим буде гарнір. В холодній воді макарони точно злипнуться.

Є й "золота" італійська формула, яка завжди працює. Вона полягає у тому, що на кожні 100 г продукту слід брати 1 л води.

Часто можна зустріти думку, що потрібно промивати макарони після варіння. Однак це помилка. Ви не лише зіпсуєте смак, а й ніяк не допоможете проблемі склеювання макаронин між собою. Краще одразу додати до макаронів соус або трохи олії і перемішати.

Скільки часу варити макарони?

Ідеально — дотримуватись рамок часу, вказаних на упаковці. В будь-якому випадку, весь процес приготування (від повторного закипання води) не повинен займати більше 7-10 хвилин.

З цими деталями у вас вийде зварити ідеальні макарони. Також ми розповідали про помилки у приготуванні смачного шашлику.