Забудьте про ковбасу і котлети: їх замінить ця оригінальна м’ясна закуска

Читать на русском
Автор
Обов’язково спробуйте приготувати цю смакоту
Обов’язково спробуйте приготувати цю смакоту. Фото tutkatamka.com.ua

Хлібчик з м’яса — це дуже ароматна і вдала страва

Ми розповідали, як смачно тушкувати м’ясо з картоплею. Але іноді варто подбати про те, щоб в холодильнику була проста м’ясна закуска, яку можна швидко покласти на бутерброд. Ділимось судовим рецептом.

Цей рецепт м'ясного хлібця з копченою ковбасою стане справжньою знахідкою для вашого столу. Він не лише простий у приготуванні, але й неймовірно смачний та ароматний, а завдяки копченій ковбасі має насичений м'ясний смак. Закуска легко замінить вам звичні ковбасу і котлети. Рецептом поділились на порталі "Порадниця".

Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу (яловичина та свинина)
  • 100 г копченої ковбаси
  • 4 скибочки черствого батона
  • 100 мл молока
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1/4 ч. л. меленої паприки
  • 1/2 ч. л. меленого лаврового листа
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Розмочіть батон у молоці протягом 5 хвилин, потім відіжміть. Прокрутіть через м'ясорубку фарш, копчену ковбасу, батон і цибулю.
  2. Додайте подрібнений часник, спеції та сіль, добре перемішайте. Застеліть форму для випічки пергаментом. Викладіть фарш у форму, щільно утрамбовуючи його, щоб не було пустот.
  3. Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте м'ясний хлібець протягом 50 хвилин. Перевірте готовність, проколовши хлібець шпажкою: якщо витікає прозорий сік, він готовий.
  4. Дайте м'ясному хлібцю постояти у формі 10-15 хвилин перед нарізанням. Охолоджений хлібець добре нарізається тонкими шматочками і може слугувати заміною ковбасі.

М'ясний хлібець можна подавати з різними соусами та гарнірами. Також цю м’ясну закуску можна використовувати для приготування бутербродів, сендвічів або салатів. Ще ми розповідали, як приготувати чудовий пиріг на основі кефіру — ми ділились рецептом.