Від цієї "Ягідної рапсодії" неможливо відірватися: чудово і до сімейного столу, і до свята (фото)

Читать на русском
Автор
Смачний пиріг з ягодами
Смачний пиріг з ягодами. Фото shuba.life

Усі змішали — і в духовку

Неможливо уявити ласуна, який зможе утриматися від шматочка найніжнішого пирога. Тому кожен кулінар завжди намагається знайти різні рецепти смакота, а сезон ягід тільки цьому сприяє.

Якщо ж хочеться перевіреного рецепту, ми його знайшли. Разом із журналом "Люблю готувати" рекомендуємо приготувати пишний пиріг "Ягідна рапсодія". Проста у приготуванні випічка буде доречною і під час сімейного чаювання, і на святковому столі.

Як приготувати пиріг "Ягідна рапсодія"

Інгредієнти на 20 порцій:

  • вершкове масло — 250 г;
  • вода — 2 ст. л.;
  • цукор — 300 г;
  • курячі яйця — 5 шт.;
  • мелений імбир — 1 ч. л.;
  • какао — 4 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • спирт (коньяк) — 1 ст. л.;
  • борошно — 300 г;
  • дрібка солі;
  • сода — 2 ч. л.;
  • оцет — 1 ч. л.

Для начинки:

  • свіжі чи консервовані вишні без кісточок (половинки абрикоси, слив) – 1 кг.

Для прикрас:

  • чорний шоколад — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло розтираємо із цукром. Продовжуючи розтирати, отриману масу додаємо по черзі какао, воду, мед, імбир, яйця, спирт, борошно і погашену оцтом соду. Тісто має вийти густим, але легким.
  2. Змащуємо лист соняшниковою олією, посипаємо борошном і рівномірним шаром викладаємо тісто. На нього відправляємо ягоди.
  3. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Пиріг "Ягідна рапсодія!"
Фото: Телеграф

Готовий пиріг посипаємо тертим шоколадом. Подаємо з улюбленою кавою.