Від цієї "Ягідної рапсодії" неможливо відірватися: чудово і до сімейного столу, і до свята (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смачний пиріг з ягодами](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/07/f994d8e4-06c669c3d1ac9a91c468642418007077.jpg?v=6303_1)
Усі змішали — і в духовку
Неможливо уявити ласуна, який зможе утриматися від шматочка найніжнішого пирога. Тому кожен кулінар завжди намагається знайти різні рецепти смакота, а сезон ягід тільки цьому сприяє.
Якщо ж хочеться перевіреного рецепту, ми його знайшли. Разом із журналом "Люблю готувати" рекомендуємо приготувати пишний пиріг "Ягідна рапсодія". Проста у приготуванні випічка буде доречною і під час сімейного чаювання, і на святковому столі.
Як приготувати пиріг "Ягідна рапсодія"
Інгредієнти на 20 порцій:
- вершкове масло — 250 г;
- вода — 2 ст. л.;
- цукор — 300 г;
- курячі яйця — 5 шт.;
- мелений імбир — 1 ч. л.;
- какао — 4 ст. л.;
- мед — 1 ч. л.;
- спирт (коньяк) — 1 ст. л.;
- борошно — 300 г;
- дрібка солі;
- сода — 2 ч. л.;
- оцет — 1 ч. л.
Для начинки:
- свіжі чи консервовані вишні без кісточок (половинки абрикоси, слив) – 1 кг.
Для прикрас:
- чорний шоколад — 100 г.
Спосіб приготування:
- Розм’якшене вершкове масло розтираємо із цукром. Продовжуючи розтирати, отриману масу додаємо по черзі какао, воду, мед, імбир, яйця, спирт, борошно і погашену оцтом соду. Тісто має вийти густим, але легким.
- Змащуємо лист соняшниковою олією, посипаємо борошном і рівномірним шаром викладаємо тісто. На нього відправляємо ягоди.
- Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
![Пиріг "Ягідна рапсодія!"](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/4/31/db9cfffa-b6ee351b68bcc1859ae1037406292314.jpg?v=7720_1)
Готовий пиріг посипаємо тертим шоколадом. Подаємо з улюбленою кавою.