Замість набридлої "Шуби" до новорічного столу: від такого "Оселедця під снігом" язик можна проковтнути

Читать на русском
Автор
2546
Таким салатом ви точно здивуєте гостей
Таким салатом ви точно здивуєте гостей. Фото lifestyle.today.ua

Найдовше у приготуванні цієї страви – зварити яйця

Без традиційного оселедця під "Шубою" важко уявити наш новорічний стіл. Однак багато хто готує цей салат все рідше і рідше, оскільки це займає багато часу.

Якщо не хочеться півдня стояти на кухні, разом з Today пропонуємо чудовою альтернативою стане "Оселедець під снігом". Цим швидким у приготуванні та смачним салатом ви точно здивуєте своїх гостей.

Як приготувати салат "Оселедець під снігом"

Інгредієнти:

  • філе слабосолоного оселедця;
  • 2 яйця;
  • яблуко;
  • 100 г будь-якого твердого сиру;
  • цибулина;
  • 1 ч. л цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. укусу;
  • лимонний сік, майонез — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Насамперед приготуємо маринад для цибулі — для цього змішаємо цукор з сіллю, додаємо оцет і 150 мл води. Нарізану дрібним кубиком цибулю відправляємо в підготовлений маринад на 15-20 хвилин.
  2. Оселедець чистим, моєму. Філе нарізаємо кубиком середнього розміру.
  3. Половину сиру нарізаємо на великій тертці, другу — на дрібній.
  4. Яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці.
  5. Яблуко чистимо, натираємо на великій тертці, збризкуємо лимонним соком.
  6. Починаємо викладати салат шарами. Першим шаром йде оселедець, далі — цибуля, зверху змащуємо майонезом. Далі викладаємо яйце, зверху – яблуко, яке також змащуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо натертий сир, який змащуємо майонезом. Зверху посипаємо дрібно натертий сир та подаємо до столу.

До новорічного столу рекомендуємо також приготувати салат "Куриця в ананасах" за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.