Відпочиваємо "по-дорослому": готуємо глінтвейн для затишного зимового вечора

Читать на русском
Автор
1149
Напій вийде чарівним
Напій вийде чарівним. Фото pinterest.com

Цю смакоту зможе приготувати кожен

У холодну пору року так хочеться зігрітися чимось теплим та смачним. І якщо ви куштували гарбузовий чай, можна побалувати себе чимось міцніше.

Сьогодні разом зі Smachnonews ми приготуємо п’янкий глінтвейн. Він наповнить ваш будинок чарівним ароматом і незабаром ви не уявлятимете свій зимовий вечір без цього напою. Напій також чудово підійде і для дружніх зустрічей.

Як приготувати глінтвейн

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 пляшка червоного вина (сухе або напівсухе);
  • 2 – 3 палички кориці;
  • 5 — 6 гвоздик;
  • 1 чайна ложка кардамону;
  • 1 зірочка анісу;
  • шматочок цедри апельсина або лимонної цедри;
  • 1 – 2 шматочки свіжого імбиру (приблизно 1 – 2 сантиметри кожен);
  • 2 – 3 столові ложки меду чи цукру.

Спосіб приготування:

  1. У велику каструлю відправляємо вино, корицю, гвоздику, кардамон, зірочку анісу, шматочок апельсинової цедри та імбир.
  2. Також у каструлю до вина додаємо мед чи цукор на свій смак.
  3. Отриману суміш повільно нагріваємо на середньому вогні, але до кипіння не доводимо протягом 15 — 20 хвилин, дозволяючи всім ароматам і смакам змішатися разом.
  4. Готовий глінтвейн розливаємо в келихи або кухлі та подаємо до столу.

Рекомендуємо також приготувати какао за рецептом "Телеграфа". Це чудовий напій для сімейних посиденьок.