Відпочиваємо "по-дорослому": готуємо глінтвейн для затишного зимового вечора
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1178
Цю смакоту зможе приготувати кожен
У холодну пору року так хочеться зігрітися чимось теплим та смачним. І якщо ви куштували гарбузовий чай, можна побалувати себе чимось міцніше.
Сьогодні разом зі Smachnonews ми приготуємо п’янкий глінтвейн. Він наповнить ваш будинок чарівним ароматом і незабаром ви не уявлятимете свій зимовий вечір без цього напою. Напій також чудово підійде і для дружніх зустрічей.
Як приготувати глінтвейн
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 пляшка червоного вина (сухе або напівсухе);
- 2 – 3 палички кориці;
- 5 — 6 гвоздик;
- 1 чайна ложка кардамону;
- 1 зірочка анісу;
- шматочок цедри апельсина або лимонної цедри;
- 1 – 2 шматочки свіжого імбиру (приблизно 1 – 2 сантиметри кожен);
- 2 – 3 столові ложки меду чи цукру.
Спосіб приготування:
- У велику каструлю відправляємо вино, корицю, гвоздику, кардамон, зірочку анісу, шматочок апельсинової цедри та імбир.
- Також у каструлю до вина додаємо мед чи цукор на свій смак.
- Отриману суміш повільно нагріваємо на середньому вогні, але до кипіння не доводимо протягом 15 — 20 хвилин, дозволяючи всім ароматам і смакам змішатися разом.
- Готовий глінтвейн розливаємо в келихи або кухлі та подаємо до столу.
Рекомендуємо також приготувати какао за рецептом "Телеграфа". Це чудовий напій для сімейних посиденьок.