Коржиками за цим рецептом близькі захочуть снідати, обідати та вечеряти

Читать на русском
Автор
3694
Готувати їх легко та просто
Готувати їх легко та просто. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Це відмінний варіант для сніданку чи перекушування

Сніданок — найважливіший прийом їжі. З нього ми починаємо свій день і тому хочеться, щоб сніданок був поживним, ситним та швидким у приготуванні.

Саме таку страву і пропонують "Бабусині рецепти". На приготування коржів на кефірі ви витратите 15 хвилин, а насолоджуватися буде вся родина. До того ж їх можна взяти з собою на роботу як перекушування.

Як приготувати коржики на кефірі

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • молоко – 200 мл;
  • борошно — 200 г;
  • зелена цибуля – на свій смак;
  • сир — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо соду і перемішуємо все вінчиком. Солимо, вбиваємо яйця, вливаємо олію і знову все ретельно перемішуємо вінчиком.
  2. В отриману масу вливаємо молоко і додаємо борошно, перемішуємо вінчиком.
  3. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, на великій тертці натираємо сир, відправляємо в тісто, перемішуємо все до однорідного стану.
  4. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо трохи тіста і вирівнюємо ложкою.
  5. Обсмажуємо коржики під кришкою з обох боків по півтори хвилини до золотистої скоринки та подаємо на стіл.

На сніданок для різноманітності можна приготувати трубочки з лаваша за рецептом "Телеграфа". Ця ситна страва точно вам сподобається!