Побалуєте себе та здивуєте гостей: рецепт легендарного пирога

Читать на русском
Автор
27866
Пиріг можна подати до сімейного чаювання або до святкового столу Новина оновлена 24 грудня 2023, 10:44
Пиріг можна подати до сімейного чаювання або до святкового столу. Фото youtube.com

Ніжний, легкий, ароматний, дуже смачний

Рецепти страв з історією, як, наприклад, американський салат "Вальдорф", завжди привертають увагу. Однак, коли рецепт ще й вдалий, він на роки залишається у записнику.

Легендарний Цвєтаєвський пиріг відомий багатьом, адже спробувавши його одного разу, випічку захочеться готувати знову і знову. А рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смачні Кулінарні Рецепти".

Як приготувати Цвєтаєвський пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • масло вершкове — 150 г;
  • сметана — 0,5 скл.;
  • борошно — 1,2 скл.;
  • розпушувач — 1,5 ч. л.;

Сметанна заливка

  • сметана — 1 ст.;
  • цукор — 1 ст.,
  • яйце — 1 шт.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • борошно — 2 ст. л.

Начинка

  • 3-4 яблука

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста вершкове масло розтопити й трохи охолодити.
  2. Борошно просіяти та змішати з розпушувачем.
  3. У велику миску покласти сметану і влити масло, перемішати масу до однорідності.
  4. Поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити нетуге тісто.
  5. Руками розподілити тісто по дну та стінкам форми для випікання.
  6. Яблука вимити, вирізати серцевину з насінням і нарізати тонкими скибочками.
  7. Яблучні часточки викласти у форму та рівномірно розподілити по всій поверхні тіста.
  8. Для приготування сметанної заливки змішати сметану, цукор, ванільний цукор.
  9. Яйце злегка збити вінчиком або розбовтати вилкою і додати в сметанно-цукрову суміш.
  10. Поступово всипати борошно, добре розмішуючи, щоб не утворилися грудки, ще раз перемішати.
  11. Залити яблука у формі сметанною заливкою, трохи струсити форму, щоб заливка рівномірно розподілилася.
  12. Випікати яблучний пиріг у попередньо нагрітій до 180°C духовці близько 50 хвилин.

А якщо ви любите прості смачні пироги, рекомендуємо італійський різдвяний пиріг. Він має форму коржика з великою кількістю сухофруктів та горішків.