Побалуєте себе та здивуєте гостей: рецепт легендарного пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 27885
![Пиріг можна подати до сімейного чаювання або до святкового столу](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/74/3096ed6c-57aab2bd2c81121272fa7aa8b1cc6745.jpg?v=2474_1)
Ніжний, легкий, ароматний, дуже смачний
Рецепти страв з історією, як, наприклад, американський салат "Вальдорф", завжди привертають увагу. Однак, коли рецепт ще й вдалий, він на роки залишається у записнику.
Легендарний Цвєтаєвський пиріг відомий багатьом, адже спробувавши його одного разу, випічку захочеться готувати знову і знову. А рецептом смакоти з нами поділилися на Facebook-сторінці "Смачні Кулінарні Рецепти".
Як приготувати Цвєтаєвський пиріг
Інгредієнти:
Тісто
- масло вершкове — 150 г;
- сметана — 0,5 скл.;
- борошно — 1,2 скл.;
- розпушувач — 1,5 ч. л.;
Сметанна заливка
- сметана — 1 ст.;
- цукор — 1 ст.,
- яйце — 1 шт.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.;
- борошно — 2 ст. л.
Начинка
- 3-4 яблука
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста вершкове масло розтопити й трохи охолодити.
- Борошно просіяти та змішати з розпушувачем.
- У велику миску покласти сметану і влити масло, перемішати масу до однорідності.
- Поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити нетуге тісто.
- Руками розподілити тісто по дну та стінкам форми для випікання.
- Яблука вимити, вирізати серцевину з насінням і нарізати тонкими скибочками.
- Яблучні часточки викласти у форму та рівномірно розподілити по всій поверхні тіста.
- Для приготування сметанної заливки змішати сметану, цукор, ванільний цукор.
- Яйце злегка збити вінчиком або розбовтати вилкою і додати в сметанно-цукрову суміш.
- Поступово всипати борошно, добре розмішуючи, щоб не утворилися грудки, ще раз перемішати.
- Залити яблука у формі сметанною заливкою, трохи струсити форму, щоб заливка рівномірно розподілилася.
- Випікати яблучний пиріг у попередньо нагрітій до 180°C духовці близько 50 хвилин.
А якщо ви любите прості смачні пироги, рекомендуємо італійський різдвяний пиріг. Він має форму коржика з великою кількістю сухофруктів та горішків.