Прості інгредієнти – і фантастичний смак: цей салат буде на вашому столі щодня

Читать на русском
Автор
4217
Просто, ситно та неймовірно смачно
Просто, ситно та неймовірно смачно. Фото shuba.life

Пару помахів руки — і салат на столі

І до святкового столу, і до сімейної вечері ми часто готуємо найрізноманітніші салати. Вони прості у приготуванні – варто лише подрібнити усі інгредієнти та змішати.

Сьогодні ми зі Shuba приготуємо дивовижний салат. У його складі лише прості продукти – варто відкрити холодильник, і ви знайдете всі інгредієнти. Але контраст текстур та різноманітність смаків роблять цей салат особливо апетитним. До того ж влітку салат можна додатково освіжити, поклавши відварену кукурудзу замість консервованої.

Як приготувати м'ясний салат з морквою

Інгредієнти на 4 порції:

  • морква – 2 шт.;
  • відварена курятина – 300 г;
  • консервована кукурудза – на свій смак;
  • кріп, гілочка – на свій смак;
  • олія – 3 ст. л.;
  • лимон, сік — 1 ч. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Моркву миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Варене м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна. Подрібнюємо кріп, а з консервованої кукурудзи зливаємо рідину.
  2. Змішуємо підготовлені інгредієнти у салатнику.
  3. Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо рослинну олію, лимонний сік, рідкий мед. В отриману суміш додаємо пропущений через прес часник, сіль, перець до смаку і все ретельно перемішуємо.
  4. Приготовлену заправку відправляємо в салат, ретельно перемішуємо та даємо настоятися протягом 10 хвилин.

Подаємо салат з улюбленим гарніром і насолоджуємося. Смачного!