Прості інгредієнти – і фантастичний смак: цей салат буде на вашому столі щодня
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4217
![Просто, ситно та неймовірно смачно](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/b0/0ae0f4a6-a8082489669f267609ed361329453b02.jpg?v=5079_1)
Пару помахів руки — і салат на столі
І до святкового столу, і до сімейної вечері ми часто готуємо найрізноманітніші салати. Вони прості у приготуванні – варто лише подрібнити усі інгредієнти та змішати.
Сьогодні ми зі Shuba приготуємо дивовижний салат. У його складі лише прості продукти – варто відкрити холодильник, і ви знайдете всі інгредієнти. Але контраст текстур та різноманітність смаків роблять цей салат особливо апетитним. До того ж влітку салат можна додатково освіжити, поклавши відварену кукурудзу замість консервованої.
Як приготувати м'ясний салат з морквою
Інгредієнти на 4 порції:
- морква – 2 шт.;
- відварена курятина – 300 г;
- консервована кукурудза – на свій смак;
- кріп, гілочка – на свій смак;
- олія – 3 ст. л.;
- лимон, сік — 1 ч. л.;
- мед — 1 ч. л.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Моркву миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Варене м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки або поділяємо на волокна. Подрібнюємо кріп, а з консервованої кукурудзи зливаємо рідину.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти у салатнику.
- Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо рослинну олію, лимонний сік, рідкий мед. В отриману суміш додаємо пропущений через прес часник, сіль, перець до смаку і все ретельно перемішуємо.
- Приготовлену заправку відправляємо в салат, ретельно перемішуємо та даємо настоятися протягом 10 хвилин.
Подаємо салат з улюбленим гарніром і насолоджуємося. Смачного!