Ситний обід зі жмені м’яса і склянки кефіру: такими оладками можна легко наїстись

Читать на русском
Автор
4181
Таких оладок можна приготувати цілу гору дуже швидко
Таких оладок можна приготувати цілу гору дуже швидко. Фото shuba.life

Виходить дуже ситно і дуже смачно

Ми розповідали, як приготувати ніжні кекси на кефірі. Тепер розповідаємо, як із цим кисломолочним продуктом приготувати смачні та ситні м’ясні оладки.

На смак такі оладки нагадують ліниві пиріжки з м’ясом. Вони виходять апетитними і поживними — такими і поснідати, і пообідати можна. Як їх готувати, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Кефір – 220 мл
  • Яйця – 1 шт (або 2 дрібних)
  • Борошно – 170-190 г
  • Сіль – до смаку
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Зелена цибуля
  • Яйця – 2-3 шт
  • Курка (шинка) – 150 г

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо в мисці яйця, сіль та цукор. Збиваємо віночком.
  2. Додаємо кефір кімнатної температури. Перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно.
  3. Замішуємо густе тісто, як сметана. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, варені яйця та курку (або шинку).
  4. Додаємо начинку до тіста, перемішуємо. Додаємо соду і даємо тісту постояти 10 хвилин.
  5. Розігріваємо олію на сковороді на середньому вогні. Викладаємо тісто ложкою на сковороду.
  6. Смажимо пиріжки з двох боків до золотистості. Викладаємо готові пиріжки на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Подавати пиріжки можна зі сметаною, майонезом або вашим улюбленим соусом. Також ми розповідали, як приготувати красиві булочки з трьох інгредієнтів.