Цей рецепт стане вашим улюбленим: страву з'їдять до останньої картоплини

Читать на русском
Автор
Ароматна, рум'яна, смачна картопля
Ароматна, рум'яна, смачна картопля. Фото 1000.menu

Просто пальчики оближеш!

Сезон молодої картоплі у самому розпалі. Деякі господині люблять відварювати її та подавати з кропом, інші ж надають перевагу запіканню.

Сьогодні ми пропонуємо запекти картоплю в особливому маринаді — цей рецепт точно стане вашим улюбленим. А поділилися ним на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".

Як приготувати молоду картоплю

Інгредієнти:

  • молода картопля – 1,5 кг;
  • сіль – 1-1,5 ч.л.;
  • копчена паприка – 2 ч.л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ч.л.;
  • сухий часник – 1 ч.л.;
  • олія – 60-70 мл;
  • приправа до картоплі;

Спосіб приготування:

  1. Маленьку або середню картоплю ретельно промити та викласти у каструлю з водою.
  2. Відварити до готовності приблизно 20 хвилин.
  3. Олію з'єднати зі спеціями та добре перемішати
  4. Злити воду з картоплі та перекласти її у застелену пергаментом форму для запікання.
  5. Залити картоплю заправкою та добре перемішати, не пошкодивши овоч.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.

Раніше публікували рецепт молодої картоплі з беконом та сиром. Такий варіан неодмінно оцінять гості.