Цей рецепт стане вашим улюбленим: страву з'їдять до останньої картоплини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ароматна, рум'яна, смачна картопля](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/08/9f535784-869d8d24fba6d4d3c9f2022c8dba308a.jpg?v=3762_1)
Просто пальчики оближеш!
Сезон молодої картоплі у самому розпалі. Деякі господині люблять відварювати її та подавати з кропом, інші ж надають перевагу запіканню.
Сьогодні ми пропонуємо запекти картоплю в особливому маринаді — цей рецепт точно стане вашим улюбленим. А поділилися ним на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".
Як приготувати молоду картоплю
Інгредієнти:
- молода картопля – 1,5 кг;
- сіль – 1-1,5 ч.л.;
- копчена паприка – 2 ч.л.;
- хмелі-сунелі – 1 ч.л.;
- сухий часник – 1 ч.л.;
- олія – 60-70 мл;
- приправа до картоплі;
Спосіб приготування:
- Маленьку або середню картоплю ретельно промити та викласти у каструлю з водою.
- Відварити до готовності приблизно 20 хвилин.
- Олію з'єднати зі спеціями та добре перемішати
- Злити воду з картоплі та перекласти її у застелену пергаментом форму для запікання.
- Залити картоплю заправкою та добре перемішати, не пошкодивши овоч.
- Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до утворення золотавої скоринки.
Раніше публікували рецепт молодої картоплі з беконом та сиром. Такий варіан неодмінно оцінять гості.