Раз-два — і сніданок на столі: хрусткі сирні грінки ви приготуєте за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
Смачна страва з простих продуктів
Смачна страва з простих продуктів. Фото lenta.com.ua

Грінки можна приготувати на сніданок чи перекус

Як правило, часу на приготування сніданку завжди обмаль, але в такому випадку виручають рецепти смачних та поживних страв. Хтось надає перевагу солодким сніданкам, таким як панкейки чи вівсянка з полуницею. Інші люблять ситнішу їжу, таку як омлет або міні-піци з кабачка.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати сирні грінки. Часу на це ви витратите небагато, але точно оціните наскільки смачно їх їсти з ранковою кавою. А рецептом з нами поділилися на порталі "lenta".

Як приготувати сирні грінки

Інгредієнти:

  • батон — 250 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • молоко — 150 мл;
  • твердий сир — 50 г;
  • олія — 20 г;
  • петрушка — за смаком;
  • сіль — за смаком;
  • спеції сухі — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити у тарілці, додати молоко, перемішати.
  2. Сир натерти на дрібній тертці, додати до яєць, перемішати.
  3. Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати, додати до інших складових.
  4. Посолити, поперчити, додати спеції, перемішати.
  5. Батон нарізати на скибочки, кожну з них занурити в отриману суміш з обох боків.
  6. Викласти батон на добре розігріту з олією сковорідку, обсмажити з обох сторін до золотистості.
  7. Готові грінки перекласти на паперовий рушник, щоб видалити з них зайву олію.

Також близьких можна побалувати омлетом по-італійськи. Він виходить ситним та пишним.