Заберіть негайно оселедця з "Шуби": його місце успішно займе інша риба

Читать на русском
Автор
21042
Салат вийде смачніший за класичний варіант Новина оновлена 08 грудня 2023, 10:54
Салат вийде смачніший за класичний варіант. Фото vazhnoznat.com

У вас буде гастрономічний екстаз

Складно уявити наші свята без класичного оселедця під "Шубою". Але що робити, якщо салат подобається, але хочеться його урізноманітнити?

Можна просто замінити у страві оселедця на скумбрію. Саме такий незвичайний рецепт пропонує "Важно знать". Ви точно здивуєте своїх гостей, адже "Скумбрія під шубою" вийде набагато цікавіше за звичну страву. Спробуємо?

Як приготувати "Скумбрію під шубою"

Інгредієнти:

  • 500 г скумбрії
  • 150 г вареної моркви;
  • 2 курячі яйця середнього розміру;
  • 200 г відвареної картоплі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 300 г вареного буряка;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • 50 г зеленої цибулі;
  • 200 г майонезу.

Для цибульного маринаду:

  • 1 ст. л. оцту 9%;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 200 мл окропу.

Спосіб приготування:

  1. Щоб замаринувати цибулю, наріжте кубиками, посоліть, поперчіть, залийте окропом, додайте оцет і залиште на 15 хвилин.
  2. Картопля, морква, буряк та яйця відваріть, очистьте, натріть на великій тертці.
  3. Скумбрію промийте, почистьте і наріжте невеликими кубиками.
  4. Першим шаром у тарілку викладіть картоплю. Посоліть, поперчіть і зверху натріть вершкове масло на дрібній тертці.
  5. Другим шаром йде скумбрія та маринована цибуля. Все змастіть майонезом. Далі йдуть натерті яйця, також змащені майонезом.
  6. Наступний шар – натерта морква та майонез. За бажання можна додати апельсинову цедру.
  7. Після викладіть буряки, змастіть майонезом, посипте салат подрібненою зеленою цибулею і подавайте до столу.

До речі, майонез для салату можна приготувати з авокадо за рецептом "Телеграфа". Це незвично