Не запікайте ці продукти в пергаменті: результат вас розчарує

Читать на русском
Автор
12714
Ці поради стануть вам у нагоді на кухні
Ці поради стануть вам у нагоді на кухні. Фото FanTasty

Без цих знань на кухні не обійтися

Напередодні новорічних свят кожен кулінар знаходить рецепти, якими можна здивувати близьких та гостей. Безперечно, тут не обходиться без запечених страв.

Процес випікання дуже полегшує пергамент. Якщо застелити їм лист, страва вийде золотистою і не чіплятиметься до форми. Однак слід пам’ятати, що пергамент підходить далеко не всім стравам. Разом з FoodOboz розповімо, що не можна запікати у пергаменті, інакше результат такого приготування може вас розчарувати.

У яких випадках пергамент краще не використовувати для запікання страв

Можливо, ви про це не замислювалися, але в деяких випадках пергамент краще не використовувати. Зокрема, якщо ви запікаєте страви за температури вище 210 градусів, краще про пергамент забути.

Також краще не використовувати цей матеріал у таких випадках :

  • якщо вам потрібно щільно загорнути продукти. Пергамент не міцно стискатиме буряк або картопля, він розгорнеться в процесі, і продукти точно пригорять. У таких випадках краще використовувати фольгу;
  • при запіканні м’яса птиці також краще віддати перевагу фользі. При використанні пергаменту така їжа не буде соковитою і недостатньо просочиться маринадом. Однак обов’язково розгорніть наприкінці приготування фольгу – тоді ви отримаєте золотисту скоринку;
  • не для всієї випічки підійде пергамент. Наприклад, при приготуванні фігурної випічки та брауні краще використовувати щільну фольгу.

Раніше ми розповідали, якою стороною потрібно класти фольгу на лист. Ці хитрощі вам допоможуть.