Із трьох картоплин іспанці готують фантастичний сніданок: дивовижний рецепт

Читать на русском
Автор
33685
Дуже просто і нереально смачно
Дуже просто і нереально смачно. Фото shuba.life

За бажанням страву можна урізноманітнити іншими інгредієнтами

Що може бути краще сніданку, ніж пишний омлет? Кожна країна має свої традиційні рецепти омлетів. В Іспанії ж на сніданок люблять готувати тортилью, де пататас – це яйця з картоплею на оливковій олії.

Омлет за рецептом Shuba виходить дуже смачним та дає заряд енергії на цілий день. Існує легенда, що вперше такою стравою з дому є годувала проста селянка генерала Томаса де Зумалакаррегі під час облоги Більбао. Йому так сподобалося це блюдо, що він вирішив його готувати для всієї армії. За іншою легендою, омлет придумав сам генерал. Але якби там не було, страва виходить настільки смачною, що за вуха не відтягнеш.

Як приготувати іспанський омлет із картоплею на сніданок

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля – 3 шт.;
  • яйця курячі – 6 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • оливкова олія, сіль, суміш спецій універсальна – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо і тонко нарізаємо. Смажимо її протягом 10 хвилин на розігрітій сковороді з оливковою олією.
  2. Через зазначений час додаємо тонко нарізану цибулю. Солимо, додаємо спеції та готуємо ще 5-10 хвилин до золотистого кольору картоплі й даємо трохи охолонути.
  3. У мисці збиваємо яйця, солимо, додаємо спеції та картоплю з цибулею. Все ретельно перемішуємо.
  4. Яєчно-картопляну масу вливаємо в розігріту сковороду з оливковою олією і готуємо на середньому вогні приблизно 5-10 хвилин. Перевертаємо та готуємо ще 5 хвилин.

Хочете спробувати омлет по-італійськи? Приготуйте фріттату — можливо, цей варіант вам сподобається більше.