Картопляний японський коржик: ідеальний варіант обіду для всієї сім’ї
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 13075
Страва виходить ситною і дуже смачною
Картопля — універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Наприклад, її можна просто посмажити, додавши один секретний інгредієнт або ж зробити смачний коржик з сиром, який відмінно підійде для сніданку, обіду або ж як перекус до чаю.
Рецептом цієї японської страви поділилися на порталі "1 хвилина". Готується цей коржик на пательні і виходить дуже смачною.
Як приготувати сирно-картопляний коржик
Інгредієнти для тіста:
- 90 мл молока;
- 150 г пшеничного борошна;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1/8 ч. л. солі.
Інгредієнти для начинки:
- 2 шт. картоплі;
- 2 ст. л. крихти смаженого бекону;
- 6 г ріпчастої цибулі;
- 1 ст. л. майонезу;
- до смаку сиру моцарела.
Спосіб приготування:
- Перемішуємо у глибокій тарілці молоко, сіль та борошно. Додаємо розтоплене масло і замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і ставимо у холодильник на пів години.
- Очищуємо картоплю і відварюємо її до готовності. Викладаємо картоплю в миску і розминаємо виделкою.
- Змішуємо крихту бекону та нарізану цибулю і ставимо у мікрохвильову на 30 секунд. Додаємо цю суміш до картоплі і перемішуємо з майонезом.
- Розкочуємо тісто на посипаній борошном поверхні у круглий пласт.
- На тісто викладаємо половину моцарели, а зверху рівномірно кладемо картопляне пюре. На картоплю насипаємо решту сиру. Защіплюємо краї, піднімаючи по колу "гармошкою".
- Щільно затискаємо і обертаємо тісто. Злегка розкочуємо качалкою. Тим часом ставимо пательню з олією на вогонь.
- Змащуємо сирий корж маслом з обох сторін і смажимо до золотистості під кришкою. Подаємо на стіл.
Раніше "Телеграф" розповідав, чим ви псуєте смажену картоплю. Ми назвали найбільш поширену помилку, яку ви точно робили.