Картопляний японський коржик: ідеальний варіант обіду для всієї сім’ї

Читать на русском
Автор
13132
Легка у приготуванні старва
Легка у приготуванні старва. Фото prosti-recepty.com

Страва виходить ситною і дуже смачною

Картопля — універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч страв. Наприклад, її можна просто посмажити, додавши один секретний інгредієнт або ж зробити смачний коржик з сиром, який відмінно підійде для сніданку, обіду або ж як перекус до чаю.

Рецептом цієї японської страви поділилися на порталі "1 хвилина". Готується цей коржик на пательні і виходить дуже смачною.

Як приготувати сирно-картопляний коржик

Інгредієнти для тіста:

  • 90 мл молока;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1/8 ч. л. солі.

Інгредієнти для начинки:

  • 2 шт. картоплі;
  • 2 ст. л. крихти смаженого бекону;
  • 6 г ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • до смаку сиру моцарела.

Спосіб приготування:

  1. Перемішуємо у глибокій тарілці молоко, сіль та борошно. Додаємо розтоплене масло і замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і ставимо у холодильник на пів години.
  2. Очищуємо картоплю і відварюємо її до готовності. Викладаємо картоплю в миску і розминаємо виделкою.
  3. Змішуємо крихту бекону та нарізану цибулю і ставимо у мікрохвильову на 30 секунд. Додаємо цю суміш до картоплі і перемішуємо з майонезом.
  4. Розкочуємо тісто на посипаній борошном поверхні у круглий пласт.
  5. На тісто викладаємо половину моцарели, а зверху рівномірно кладемо картопляне пюре. На картоплю насипаємо решту сиру. Защіплюємо краї, піднімаючи по колу "гармошкою".
  6. Щільно затискаємо і обертаємо тісто. Злегка розкочуємо качалкою. Тим часом ставимо пательню з олією на вогонь.
  7. Змащуємо сирий корж маслом з обох сторін і смажимо до золотистості під кришкою. Подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим ви псуєте смажену картоплю. Ми назвали найбільш поширену помилку, яку ви точно робили.