Свята пройдуть, а паски залишаються: приголомшливий сніданок із черствої випічки

Читать на русском
Автор
520
Хлібний пудинг зі святкової випічки
Хлібний пудинг зі святкової випічки. Фото shuba.life

Жоден шматочок випічки не полетить на смітник

Кожен кулінар з такою любов’ю пече улюблені паски. Проте свята минають, а випічка залишається. Що робити, якщо сил уже немає?

У цьому випадку можна додати до паски трохи лимона, вершків та малини та приготувати відмінний хлібний пудинг. Випікати його можна в чашці, невеликій формі або звичайній формі й подавати до сніданку. Відмінний спосіб від Shuba використовувати черстві паски.

Як приготувати хлібний пудинг з малиною із черствої паски

Інгредієнти на 6 порцій:

  • паска — 300 г;
  • масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
  • цукор — 100 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • лимон, цедра — 2 ч. л.;
  • ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 2 г;
  • малина — 300 г;
  • вершки – 350 мл.

Спосіб приготування:

  1. Паску розрізаємо, розкладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці близько 10 хвилин, поки вони не стануть хрусткими. Даємо повністю охолонути.
  2. У невеликій сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і готуємо близько 5 хвилин, поки воно не стане пузиритися і пінитися. Помішуючи, продовжуємо готувати близько 1-2 хвилин до зникнення піни, потім переливаємо олію в невелику миску і трохи охолоджуємо.
  3. В окремій великій мисці змішуємо цукор, яйця, цедру лимона, ваніль та сіль у великій мисці, поки суміш не стане блідою та густою. Додаємо вершки та 3 ст. л. коричневого масла, що розтопилося, розмішуємо. Додаємо паску, малину і даємо суміші настоятися, періодично помішуючи.
  4. Беремо 6 маленьких форм або одну велику форму, змащуємо маслом і посипаємо 1 ст. л. цукру. Розподіляємо рівномірно суміш для пудингу, відправляємо форми в глибоке деко та обережно наливаємо в нього гарячу воду.
  5. Випікаємо в духовці близько 45 хвилин, поки суміш не застигне, а верхівки стануть трохи золотаво-коричневими, близько 45 хвилин, один раз перевернувши деко.

Даємо охолонути пудингу протягом 10 хвилин. Подаємо з улюбленим напоєм.