Нудний буряковий салат стане втричі смачнішим: що потрібно додати, щоб вінегрет став неймовірним

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 08 серпня 2024, 14:46

Рецепт смачного салату до посту

Ми ділились рецептом апетитної страви з овочів. Тепер розповідаємо, як зробити значно смачнішим звичайний вінегрет.

Цей салат — відмінне рішення, якщо вам потрібно урізноманітнити своє меню під час Успенського посту. Його яскравий колір і пікантний смак підкорять вас з першого шматочка. А "Телеграф" розповість, як зробити страву значно смачнішою. Секрет у тому, щоб додатково замаринувати буряк.

Інгредієнти:

  • Буряк (запечений або відварений) – 1 шт.
  • Морква (відварена чи запечена) – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Бальзамічний оцет — до смаку
  • Діжонська гірчиця – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – до смаку
  • Сіль, перець
  • Свіжа зелень

Спосіб приготування:

  1. Наріжте буряк соломкою і замаринуйте в суміші оцту та гірчиці на 15-20 хвилин. Це додасть салату пікантності.
  2. Додайте до буряка нарізану соломкою моркву та огірок, а також півкільця цибулі. Заправте салат оливковою олією, посоліть до смаку, додайте чорний перець та ретельно перемішайте.

Обов’язково дайте салату настоятися в холодильнику хоча б 1 годину перед подачею, щоб смаки краще поєдналися. Подавайте зі свіжою зеленню. Також ми ділились рецептом апетитної закуски з томатів.