Насичений смак та аромат: особливий рецепт курячих стегон

Читать на русском
Автор
Курячі стегна в цибульному соусі
Курячі стегна в цибульному соусі. Фото shuba.life

На таке м’ясо збігуться всі сусіди та друзі

Ароматна, ніжна курочка — найкращий інгредієнт багатьох страв. Ми варимо з нею супи, додаємо в салати та готуємо курку по-французьки.

Сьогодні з Shuba ми приготуємо курячі стегна у насиченому цибульному соусі. Готувати страву краще зі шкіркою, а необхідний бульйон зварити заздалегідь. Якщо немає часу, можна замінити його холодною водою.

Як приготувати курячі стегна в цибульному соусі.

Інгредієнти на 4 порції:

  • курячі стегна — 4 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • масло вершкове 82% — 50 г;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • курячий бульйон — 1 ст.;
  • твердий сир — 50 г;
  • гірчиця зерниста — 2 ч. л.;
  • чорний перець, сіль, приправа "Італійські трави" — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо його на розігріту сковороду з рослинною олією і смажимо до прозорості. Додаємо гірчицю та спеції, все перемішуємо.
  2. Підготовлену цибулю викладаємо у форму для запікання. Вливаємо бульйон, добре все перемішуємо.
  3. Ретельно миємо стегна. Солимо і перчимо їх. Обсмажуємо їх на сковороді до рум’яної скоринки та відправляємо у форму із цибулею. Присипаємо все тертим сиром.
  4. Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо протягом 40 хвилин.

З такою стравою вам точно захочеться спробувати запечену в тісті картопля. Близькі вас поцілують!